02-11 In goed overleg is besloten dat we gedurende alle schoolvakanties enkel in de ochtenduren (09.00u – 12.00u) geopend zijn. De middaguren zijn we dan dus gesloten. De rest van het jaar zijn we dan dus geopend. Mochten hier uitzonderingen op zijn vinden jullie dat hier en/of op onze Facebookpagina.

01-08 In de zomervakantie is de Pilaar alleen in de ochtend geopend. Houdt hier dus rekening mee met jullie bezoek.

16-06-2020 We hebben een nieuwe pand en gaan natuurlijk weer open.

Op 20 juni is het dan zover. Rekening houdend met de RIVM regels en de 1,5 meter afstand gaan we op zaterdag 20 juni weer open. In een groter, mooier en spectaculairder pand. Met nieuwe vrijwilligers, meer spullen en meer ruimte.
Komen jullie allemaal kijken? Maar niet allemaal tegelijk, want dat kan dan weer niet ;-).

We heten jullie van hart welkom op Stationsweg 120F in Oostrum.

30-04-2020 Voorlopig nog gesloten

Voorlopig is de Pilaar nog gesloten. We vragen jullie om onze Facebook-pagina en deze site goed in de gaten te houden voor het laatste nieuws. Zodra we meer weten, zullen we dit zo spoedig mogelijk met jullie delen.

16-04-2020 HULP GEVRAAGD!

Zoals jullie wellicht al op Facebook hebben gelezen zijn we naarstig op zoek naar een nieuw winkelpand. Op de huidige locatie zullen we niet meer open kunnen en dus is de nood naar een nieuwe (winkel)ruimte enorm hoog. We vragen JULLIE dan ook om hulp. Als jullie ergens iets weten, een ruimte die groot genoeg is én vooral betaalbaar, neem dan contact met ons op. Zonder een ruimte, houdt de Pilaar op te bestaan…
Mail ons op sameniskracht@gmail.com of neem contact met ons op via FB.

18-03-2020

De pilaar is helaas gesloten t/m 28-04-2020. Dit i.v.m de landelijke richtlijnen van het RIVM met betrekking tot Corona. Onze doelgroep is zo divers en wij willen graag ervoor zorgen dat iedereen gezond blijft.

In nood zijn wij natuurlijk te bereiken via de bekende wegen.

26-11-2019

Tijdens de finale werd dan eindelijk de winnaar bekend gemaakt van EmPower Burgerinitiatief en wat zijn we trots dat we kunnen vertellen dat we op de 2e plek zijn geëindigd en daarmee het mooie bedrag van €1500,- hebben binnengesleept!

Marianne, Kwen, Gerda, Monique, Monica en onze wethouder uit Venray

22-11-2019

…”Veel mensen in Nederland leven in armoede. Ook in Limburg ervaren veel inwoners de gevolgen van armoede: constante stress, niet mee kunnen doen, gezondheidsproblemen. Daar willen wij graag iets aan doen, samen met maatschappelijke partners maar vooral met burgers.

Limburg kent gelukkig veel groepen burgers die zich inzetten om de gevolgen van armoede te minimaliseren. Deze burgerbewegingen zetten zich met hart en nieren in om ervoor te zorgen dat mensen in armoede tóch mee kunnen doen met de rest van de samenleving. Burgerkracht Limburg/De Pijler wil deze burgerbewegingen van onderop stimuleren en waar nodig ondersteunen. Dit doen wij door middel van allerlei activiteiten en projecten, waarbij we de positie van burgers/vrijwilligers versterken. Daarnaast bieden wij kosteloos advies en ondersteuning aan burgerinitiatieven en zijn er (geringe) mogelijkheden tot cofinanciering.

emPOWER jouw initiatief!
Om bekendheid te geven aan onze dienstverlening, organiseert Burgerkracht Limburg/De Pijler samen met de Rabobank de competitie ‘emPOWER jouw initiatief!’.

Door mee te doen maakt jouw initiatief kans op:

En dit project bracht ons bij alle deelnemers.

Alle finalisten van het EmPower-initiatief, inclusief Gerda en Anja in het midden.